27 maj 2014

Sockerkaka

SOCKERKAKA MED PHILADELPHIA-GLASYR
Det här är ett klassiskt recept på sockerkaka men med en extra tvist med glasyr.
Jag hade i lite karamellfärg i glasyren för att göra det extra speciellt på mors dag! Jag tyckte att det blev mycket godare att göra glasyren på det här sättet än att bara ha florsocker och vatten. Det blir också gott när man har lite citronsaft i kaksmeten. Jag tycker också att det blir mycket godare när man bröar formen med kokos istället för ströbröd.

INGREDIENSER

75 g margarin eller smör

1 dl mjölk

2 st ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

Några droppar citronsaft

3 dl vetemjöl

  1 1/2 tsk bakpulver

GLASYR

150 g philadelphiaost

3 dl florsocker

Några droppar karamellfärg ( om man vill )

SÅ HÄR GÖR DU:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
Vispa ägg och socker ljust pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft, mjölet, bakpulver och mjölkblandningen. Rör ihop till en jämn smet, häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
GLASYR 
Blanda ost och florsocker tills krämen är mjuk och smidig. Häll i karamellfärgen och rör om tills färgen har blandat sig.

Källa: arla och  ica


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.