20 maj 2014

Bullar

KLASSISKA BULLAR 
Jättegoda kanel och kardemummabullar! Bakade på ett enkelt och gott recept med ingredienser som de flesta har hemma. Ett tips är att  använda lite mer margarin än det står så att bullarna inte blir torra.
Receptet gäller för ca 25 bullar eller 30 om du gör dem mindre.

INGREDIENSER

50 g jäst

150 g margarin eller smör

5 dl mjölk

1 tsk salt

1 dl strösocker

14 dl vetemjöl

FYLLNING

flytande margarin  eller smör

strösocker

kanel eller kardemumma eller både och

GARNERING

1 uppvispat ägg

pärlsocker

SÅ HÄR GÖR DU:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker och mjöl och rör om. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt jäsa under en bakduk (handduk) i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen på ett lätt mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Kavla ut dem ganska tunt och häll sedan på måttligt med smör, kanel och / eller kardemumma på båda delarna (ta en del i taget.)  Rulla sedan degen till en rulle och dela den i ca 10 cm tjocka skivor (beror på hur stora bullar du vill ha.) Välj att ha bullarna i eller utan muffinsformar. Sätt bullarna på en plåt med överdelen uppåt och tryck till dem lite så att de ser ut ungefär som en blomma! Pensla på de vispade ägget och häll över pärlsocker.
In i ugnen i 8-10 min.
KLART!

Källa: Arla


2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.