27 maj 2014

Bröd

HEMBAKAT GREKISKT LANTBRÖD
Det var faktiskt min mamma som bakade bröden. Hon använde en redan färdig brödmix för grekiskt lantbröd vilket gör det väldigt enkelt. Man behöver bara tillsätta jäst och vatten. Det var i alla fall jättegott och jag tycker absolut att ni ska testa det. Passar lika bra till frukost som mellanmål eller som en kvällssmörgås.

INGREDIENSER

50 g jäst

6 dl ljummet vatten

Kungsörnen grekiskt lantbrödmix

SÅ HÄR GÖR DU:

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt bakmixen, men spar 0,5 dl till utbakning och ev dekor. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Med köksmaskin ca 5 min, för hand ca 10 min. Låt degen jäsa övertäckt med en bakduk (handduk ) till dubbel storlek, ca 30 min. Arbeta ner degen i degskålen. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar och forma degarna i valfri form. Lägg dem på en plåt, lätt smord eller med bakplåtspapper på. Jäs under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min. Värm ugnen till 200 grader (varmluft 180 grader ). Pensla bröden med vatten och dofta ev över lite bakmix. Snitta gärna bröden med en vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 min. Låt svalna på galler. Njut av ditt hembakade bröd!

Källa: Kungsörnen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.