29 maj 2014

Äppelpaj

SMULIG ÄPPELPAJ
Det var min storsyster som bakade den här äppelpajen. Hon använde  stevia-socker istället för vanligt strösocker men det går lika bra att använda strösocker. Man kan säga att det är en lite nyttigare version men god ändå. Man kan skippa att ha havregrynen om man vill. Då är det samma ingredienser men med 2 dl vetemjöl. Servera gärna med glass eller grädde.

INGREDIENSER

100 g margarin eller smör

 2 msk socker

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl havregryn

6 äpplen

2 msk socker

ev 0,5 tsk kanel

SÅ HÄR GÖR DU:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och kärna ur dem. Skiva dem och lägg i en smord pajform ( smörj med lite av smöret innan du gör smuldegen ).
 Blanda ingredienserna till degen till en smulig deg och strö över frukten i pajformen. Pudra över lite socker och kanel  samt täck med smuldegen. Ställ in pajen i mitten av ugnen och grädda den tills den har fått ljusbrun färg, ca 20-30 min.

Källa: Receptfavoriter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.