19 juni 2014

Mockarutor

UNDERBART GODA MOCKARUTOR
Det här mockarutorna har jag bakat många gånger och det går hem varje gång. Det känns som om de blir godare för varje gång jag bakar dem. Ett enkelt recept men ändå jättegott. Ibland tycker jag att de komplicerade recepten inte alls är lika goda som de enkla. Fem dl florsocker i glasyren låter mycket men det är den som göra hela konsistensen och sötman.
Ett tips är att vänta med att ha på kokosflingorna tills efter glasyren har stelnat lite.

INGREDIENSER

150 g margarin eller smör

1 1/2 dl mjölk

3 st ägg

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3/4 dl kakao

2 tsk bakpulver

4 dl vetemjöl

GLASYR

75 g margarin eller smör

3/4 dl kaffe ( snabbkaffe går bra )

1/2 dl kakao

1 1/2  msk vaniljsocker

5 dl florsocker

TILL GARNERING

1 dl kokosflingor

SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på  175 grader. Täck en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper. Smällt smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i ägg och sockerblandningen. Tillsätt smörblandningen och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.  
GLASYR: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda allt väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund och bred glasyren över kakan och strö över kokosflingorna.  

Källa: Arla 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.