DRÖMRULLTÅRTA MED SMÖRKRÄM
Som ni ser blev kanske inte den här rulltårtan så vacker för jag är inte så bra på själva rullningen. Jag gjorde en liten miss med smörkrämen. Jag smälte smöret för mycket så jag var tvungen att koka fyllningen för att få den tjock och då blev den lite annorlunda konsistens och även ganska torr tycker jag. Så om ni vill testa det här receptet gör inte den missen. Jag gjorde en rulltårta förut som blev bättre men tyvärr kan jag inte visa den här. Förutom att den är ganska torr är smakerna mycket goda.
INGREDIENSER
3 st ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl potatismjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
SMÖRKRÄM
125 g smör eller margarin, rumsvarmt ( inte smält )
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i potatismjöl, kakao och bakpulver. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan bakats på. Låt kallna. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner äggulan. Bred krämen på kakan och rulla ihop. Förvara i kyl.
Källa: Arla
|
| |
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.